Pisi Linux 1.2 KDE daha duyurulmadı :)



Yerli üretim Pisi Linux'un, resmi duyurusu 10 Temmuz'da yapılacak olan 1.2 sürümlü güncelleme kalıpları indirilmeye sunulmuş. Bakalım nasıl bir sistem olmuş.



İndirilebilir kalıp, projenin başından beri olduğu gibi sadece 64 bit ve şimdilik sadece KDE arayüzlü. Kurulumun ardından diğer arayüzler de kolaylıkla kurulabilir. Resmi indirme bağlantısı:


Kernel 3.19.8 ile gelen yeni sürümün kurulumu Pisi 1'den, hatta ve hatta Pardus 2011'den farklı değil. Kurulum için yazı olarak buraya, video olarak buraya bakabilirsiniz. Disk tablom:


Sistem gereksinimi olarak 2 GHz'lik 64 bit işlemci ile 1 GB RAM, 10 GB sabit disk alanı ve sıradan bir ekran kartı yeterli olacaktır. Kick-off menülü masaüstü:


Gayet kararlı durumda olan KDE 4.14.3 ile gelen dağıtımda Ali AYDIN'a ait çok güzel fotoğraflar duvar kağıdı olarak eklenmiş. Ayasofyalar ve Cumhuriyet Bayramı çok hoşuma gitti.


Kritik güvenlik açığı içeren Flash Player sürümü 11.2.202.460'ın güncellemesi eklenmiş. Firefox ise 38.05

Sistem, Kaptan'ın yapılandırmaları uygulaması esnasında KDE'nin bir kez çökmesi dışında hiçbir sorun çıkmadı. Yani bu güncelleme sürümü gayet kararlı görünüyor.

Henüz hiç Linux kullanmamış kullanıcılara pek tavsiye etmesem de her kesimden kullanıcıya hitap eden, güzel bir güncelleme sürümü olmuş. Pisi Linux ekibini tebrik ediyorum.

Güncelleme: Duyuruldu :)

3 yorum :

  1. Pardus'un da Pisi'nin de alternatif sürümleri yok. İkisi de yeni ve yüksek bilgisayarlara dayalı, yoksulluk oranı yüksek olan ülkemiz için tamamen zıt dağıtımlar.
    Bu çelişki yüzünden kullanmak isteyenlerin bir çoğu kullanamayacaktır. Olaya hiç yoktan iyidir anlamında bakarsak sorun yok, ancak pisi önceden lxde çıkarmamış olsaydı ellerinden gelen bu der geçerdim. Tam tersine KDE yerine LXDE geliştirmeleri gerekirdi, çünkü yeni-eski bütün bilgisayarlarda kullanılabilir olan budur. Pisi'yi geliştiren arkadaşlar bu konuda ne düşünür bilemem ama benim görüşüm böyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen Katiliyorum Netbooka Kuramadim ; ((

      Sil
    2. Adamların bilgisi geçmişten geliyor genelde KDE'ile ilgilendikler için hafif masaüstlerini seçmemişler kısacası adamlar bunu biliyor :)

      Sil