LG Optimus L5 E612 Android 4.1.2 Jelly Bean 20C root erişimi

Merhabalar.

Bu yazımda, şu an kullanmakta olduğum telefon olan LG Optimus L5 E612'de bilgisayara ihtiyaç duymadan root yetkisi alma işlemini ele aldım.

Çünkü henüz herhangi bir Türkçe kaynak bulunmamakta.

LG Optimus L5 E612, geçen haftalarda Android 4.1.2'ye nihayet kavuştu. Yani telefonlarımızda 20C'yi kullanmaktayız. Ancak 4.0.3'te rahatlıkla yaptığımız çeşitli root yöntemleri güncellemeden sonra çalışmıyordu. Root'suz elim kolum bağlı gibi olduğu için her seçeneği tek tek deniyorken karşıma Framaroot çıktı.

Bu işlemlerden ben sorumlu değilim. Ben kendim bizzat kendi telefonumda yaptığım ve sorunsuz çalıştığı için paylaşıyorum. Uygulayıp uygulamamak tamamen sizin kararınız. Ve telefonunuzu rootladığınızda garantiden çıkar. Root'u kaldırınca aynen eski haline döner.

Kaynak: xda-developers forum

Telefonumuz ile kaynak adresten veya buradan Framaroot 1.4.1 apk dosyasını indirelim. Şu an framarootun daha güncel sürümleri mevcut ancak 1.4.1 ve 1.4.2'nin çalıştığından eminim ve 1.5'ler çalışmamakta.

Eğer açık değilse Ayarlar/Güvenlik'te bilinmeyen kaynaklardan uygulama kurulması seçeneğini etkin hale getirelim ve hazır.

Framaroot apk dosyasını basitçe kurup çalıştırın.

lg l5 root

Benim şahsi tavsiyem, root erişim uygulaması olarak SuperSU'yu kullanmanız. Kullanımı bence daha rahat. Diğer seçenek olan SuperUser da aynı işi yapıyor tabii ki.

Üstteki seçim yerine tıklayıp SuperSu'yu seçip Gandalf'a tıklayın. Bazen ilk tıklayışta program kapanabiliyor. Hemen tekrar açıp tekrar SuperSU'yu seçip tekrar Gandalf'a tıklayın.

Karşınıza:

Success :-) ... Superuser and su binary installed. You have to reboot your device


yazısı çıktıysa işlem başarıyla tamamlanmış demektir :) OK deyip cihazınızı hemen yeniden başlatın ve root hakkınızın keyfini sürün.

Şimdi dilerseniz Framaroot'u kaldırabilirsiniz.

Root kuralını kaldırırken ise, ister Framaroot ile isterseniz kullandığınız superuser kontrol uygulamasının ayarlarından root'u kaldır seçeneğine tıklayıp telefonu yeniden başlatmanız yeterli.

Hadi geçmiş olsun.

İlgili yazılarım:

Android için 29 performans ve tasarruf ipucu

LG L5 E612 CyanogenMod Kurulumu

68 yorum :

  1. tesekkurler... diger yollarda hep bilgisayar gerekiyor...

    YanıtlaSil
  2. root yuklu iken fabrika ayarlarina donunce silinir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır root hakkı da supersu da silinmez ancak bunu yapmamanızı tavsiye ederim. Düşük de olsa sorun çıkma ihtimali var.

      Sil
  3. Acaba nasıl türkçe yapabilirz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programı açar açmaz resimdeki ekran geliyor. Tek yapmanız gereken SuperSu'yu seçip Gandalf'a tıklamak. Gülen surat çıkarsa tamamdır. Programın Türkçe'ye çevrilmiş hali maalesef bulunmuyor.

      Sil
    2. bende şu yazı geliyo neden acabafailed:-( try another exploit if available

      Sil
  4. Root lu mu daha iyi roysuz mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonu nasıl kullandığınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlı. Şu an LG L5'in şarjı zorda kalırsam hiç kapatmadan ve günde 20-30 dakika konuşma-mesaj ile 8-9 gün gidiyor. Root olmadan bunu başaramazdım. Ve ben telefonda kullandığım uygulamalarda reklam görmemeyi tercih ediyorum. Bunu da root ile yapabilirsiniz. Ayrıca internet paketimin kotası çok düşük olduğu için güvenlik duvarı ile istediğim birkaç uygulama dışındaki bütün trafiği engelliyorum.

      Sil
  5. Paylaşım için saol ama her gandalf dediğimde programdan atıo 1 deil 2 deil sürekli atıyo ne yapabilirim pcde jelly bean için bildiğin varsa sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E612-20C için başka bir yol bulabilen yok. Halihazırda basit bir çözüm olduğu için arayışlar kapanmış durumda.
      Telefonunuzu güncelledikten sonra fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?

      Sil
  6. Çok saol root yaptm ve biraz kullandıktan sonra başarıyla unrootu da yaptım fakat framaroot 1.5 bende işe yaramadı ben 1.4 le yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ben de son sürümü denedim evet çalışmıyor. Yazıyı hemen düzelttim. Paylaştığınız için çoook teşekkür ederim. 1.4.1 sorunsuz çalışıyor.

      Sil
  7. Telefonu rootladık ama şimdi ayarları nasıl yapacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Root yetkisi isteyen çeşitli uygulamalar ile başlayabilirsiniz. App quarantine, autostart ve es file manager/root explorer ile gereksiz uygulamaları dondurmak, önlemek veya silmek güzel bir başlangıç olur.

      Sil
  8. virüslü diye açmıyooooooooooo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antivirüsler uyarı verebilir çünkü uygulama çalışabilmek için sistem açıklarını kullanıyor.

      Sil
  9. Failed :-( ... Try another exploit if available. Yazı çıkıyor kardeş yardım edsene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LG E612 android 4.1.2 mi kullanıyorsunuz? Framaroot 1.4.1'i mi indirdiniz?

      Sil
    2. 4.0.3 kullaniyorum framarotu kuramuyorum guncelleme gerekli mi

      Sil
    3. Sadece frama için değil yeni özellikler ve pil ömrü için geçmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  10. Failed :-( ... Try another exploit if available yazısı bendede cıkıyor lg e612 kulanıyorum 4.0.3 android framaroot 1.4.1 indirdim napmalıyım ufuk ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonu 4.1.2'ye güncelleyin. Hem şarj hem performans yönünden çok iyi.

      Sil
    2. abi benimde telefon 4.1.2 ama olmuyo herşeyi yaptım ama olmuyo hata veriyo nolur yardım et

      Sil
  11. nasl güncelliycem resim atarmsn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LG PC Suite'ı indirip kurun http://lg-pc-suite.tr.softonic.com/start-download/3tjQyeLV3cjDp-Hw3sCixsiGa5-em6SPnqKolps= Telefonu kablosu ile bilgisayara bağlayınca kendisi otomatik yönlendirecek.

      Sil
  12. O yazi gelmiyo failed falan diyo ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  13. ufukbey bende lg optimus l5 e 612 kullanıcısıyım ancak bu el app mgr 3 de kurdum herşeyi denedim ama sd karta taşı özelliği yok zaten app mangerlar hemen uyarı verşyor cihazda sd karta taşıma olnagı mevcut değil diye eminmiisniz rootlayınca bunu yapabileceğimize cihazı yen ladımdaha bir hafta olmadı bide bundalrda gelişmiş usb hata ayıklama moduda yok bide android endne samsungun kullandığı androidle aynı bütünözellikleri taşımıyor sanki 4.1.2 jb ama daha bi dandik gibi samsungunkinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ihtiyaç duymadığım için hiç uygulama taşımamıştım, ilk kez bakıyorum. LG L5, cihaz hafızasını da SD kart arayüzünden bağladığı için uygulamayı harici belleğe taşımak mümkün değil. /mnt dizinini açarsanız demek istediğimi görebilirsiniz. Root hakları ile uygulama taşımayı söylediğimde cihaz kendi RAM'inde sanal olarak /mnt/apec diye bir bağlantı noktasına taşıyor ve /data/app dizininde olması gereken uygulama o dizinden çalışıyor. Artık telefon hafızasında değil RAM'de yer işgal ediyor. Ve sistemi yeniden başlatınca tabii ki her şey siliniyor. Uyarınız için teşekkür ederim.
      E612 alt seviye bir telefon. Farklı markaların farklı modelleri ile karşılaştırma yapmak yanlış olur. Ben uygun fiyatı ve uzun şarjı için tercih ettim. Şu an CyanogenMod 10.1 ile kullanıyorum.

      Sil
  14. ben yaptım ancak oyunlar programlar yine telefon hafızasında. bunları nasıl SD karta yükleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LG L5 uygulama taşımaya destek sağlamıyor.

      Sil
  15. Telefon ayni sizinkiyle bugun cyanogen mod clockwork boot.. bunlari kurdum onceden bigun gidiyodu sarj kurduktan sonra kac gun gider ve sizinki nasil 8-9 gun gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz her şeyi her programı kapatıyorum. Telefon görüşmelerim arttığı için artık 5 gün gidiyor. Günde ortalama bir saat kadar konuşuyorum.

      Sil
  16. Birde room manager ile yukleyebilir miyim cyanogen modu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonun açılmama ihtimali yüksek. Bence denemeyin.

      Sil
  17. Lg optimus L5 e612 kullanıcısıyım ana menü dahil herşeyin yazı tipini değiştirmek istiyorm fontları indirip kuruyorum ama olmuyor bi yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Root Gerektirmeden sadece ana menü yazı gibi şeyleri değiştirceksen solo launcher ex launcher gibi uygulamaları deneyebilirsin

      Sil
  18. çok teşekkür ederim dostum çok kolay bir şekilde dediğini yaptım hiç anlamıyordum bu işler çok saol herhangi bir sorunum yok allah razı olsun senden

    YanıtlaSil
  19. beyler başta zor gelebilir ama çok iyi .Telefonun ram max 150mb oluyordu 4.3 e geçtimm 250 mb kadar çıkabiliyor şarjı da daya sağlam

    YanıtlaSil
  20. cok tesekkur ederim yaa 2 sn bile sürmedi :))

    YanıtlaSil
  21. Benim telefonda bildirim tonunda zil sesi artarak ilerliyor bense artarak ilerlemesini istemiyorum direk yuksek sesle calsin istiyorum yardim ederseniz tesekurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazadaki disable increasing ring vb uygulamaları deneyebilirsiniz.

      Sil
  22. ya kardeş senin dediğin gibi rotu atttım sorun yok ama şindi n olcak ne fark olcak rot atınca hiç bi değişiklik görmedim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Android markette binlerce sadece root erişimi ile çalışan uygulama mevcut. appquarantine ve titanium backup ile başlayabilirsiniz.

      Sil
  23. kardeşim bendede şöyle bir yazı çıktı Failed :-( ... Try another exploit if available

    YanıtlaSil
  24. KArdeşim Lg L5 kullanıcısı olarak cihazı aldğıma pişman oldum Android sürümü 4.1.2 Bunu Yaptıktan sonra Android sürümüm Yükselecek mi Acil Bilgi Verirmisin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefondan bencede şuan herkez şikayetci ne uygun ROM lar var nede hızlı 4.1.2 sürümü şuan güncel kitkat güncelleme geldi fakat ROM olarak yükleniyor. cmw falan gerek. şimdi bende kitkata güncelleyeceğim fakat root olmuyor failed diyor hep

      Sil
  25. bende gandalf secenegi yok ne yapmam lazım ?

    YanıtlaSil
  26. bendede failed diyo ve olmuyor ama dün rootluyken yapmıstım bi sorun çıktı ve rootu kaldırdım. şimdi yeniden rootlicam fakat ya direk atıyor yada failed diyor son sürüm güncel.

    YanıtlaSil
  27. root ne işe yarar telefona root yaptıkmı sıfırlanırmı?

    YanıtlaSil
  28. Admin saol root yukledim calisti .sonra game killer diye bi program indirip oyunda hile yaparken baya bi kurcaladim programi oyunda sonra telefon hata verdi .baya kafayi yedi telefon bende yeniden baslatip root ve programi kaldirdim .telefonu sifirladim ve uygulamalari guncellemek icin play store a girdim normal gmail hesap bilgilerimi girip baglanmaya calistim ama oturum acilamadi lutfen baglantinizi kontrol edip tekrar deneyin yazdi wi-fi ye baglanmistim.oysaki sonra yine hatayi verdi 20 3o defa denedim ama ayni hatayi verdi .gmail hesabimi kontrol ettim kullanabilirdi baska bir telefondan girdim store arkadasa sordum bu durumu bana root explorer diye bir programi indirip hots adli dosyayi silersem sorunun cozulecgini soyledi bende dedikleri yaptim ama hots adli dosya silinmiyodu arkadas root olmadigindan silinmedigini soledi bende framaroot u tekrar indirdim ama bu sefer root olmadi .lutfen yardimci olurmusunuz. .

    YanıtlaSil
  29. S4 de ise yararmi

    YanıtlaSil
  30. Ben de Lg L5 kullanıcısıyım. Telefonumun android sürümü 4.1.2 . Dediğinizi yaptım ancak olmadı. Yardımcı olur musunuz ve telefonu rootlayınca hızlanır mı?

    YanıtlaSil
  31. Rootu kaldirdiktan sonra root gidip garanti gelirmi

    YanıtlaSil
  32. V20d icin root yapma yolu var mi

    YanıtlaSil
  33. V20d icin root yapma yolu var mi

    YanıtlaSil
  34. yükledim appquarantina yükledim herşey silindi sıfırlayamıyorum ayarlar dahi silindi hiçbirşey kalmadı acil yardim lütfen

    YanıtlaSil
  35. Failed :-( ... Try another exploid if available

    hatası alıyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
  36. abicim benım telefonum lg optımus l5 androıd 4.1.2 olmuyor faıled try another hatası verıyor lutfen yardım

    YanıtlaSil
  37. gardaş root atılıyor Failder :-( ... Try another exploid if available diyor lütfen yardım et. telefon markası lg optimus l5 612

    YanıtlaSil
  38. EVET bende de aynı hatayı veriyor. ne yapmalıyız acep?

    YanıtlaSil
  39. Lg l5 telefonum var ama acinca gandalf a tikliyorum hata veriyor telefonun guncellemeside tam 4.1.2

    YanıtlaSil
  40. Failed :( Try another exploit ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sisteminiz 20C mi 20D mi. İkisi de 4.1.2

      Sil
    2. Nasıl Öğrenicez Sistemi ? 20D mi 20C mi oldugunu ??

      Sil
    3. Ayarlar > Cihaz hakkında

      Sil
  41. Benim sanirim 20D, cunku E61220d-TUR-XX yaziyor "Cihaz Hakkinda" bolumunde. 20D ise ne yapilmali?

    YanıtlaSil
  42. failed :-( ... try another exploit if avaible hatası veriyor

    YanıtlaSil