Pisi Linux'ta diğer masaüstü ortamları


Pisi Linux 1.0; KDE, Xfce ve LXDE masaüstü ortamları hazır kurulu olan üç ayrı grafik arabirimli kurulum kalıbı olarak yayınlandı. Ancak Pisi Linux bunların dışındaki bazı masaüstü ortamlarına da destek sağlıyor.



ENLIGHTENMENT

sudo pisi install enlightenment

komutu ile yükleyebileceğiniz masaüstü ortamı son derece hızlı, göze hoş gelen efektlere sahip. Başka temalar için Paket Yöneticisine bakabilirsiniz. Denemelerimde herhangi bir sorun çıkmadan kullandım.



MATE

sudo pisi install mate-desktop

diyerek kurabilirsiniz. Ayrıca pek çok araç desteği için Paket Yöneticisinde de keşif yapmalısınız. GNOME2'nin devamı olan masaüstü ortamı denemelerimde gayet hızlı ve sorunsuz olarak çalışmakta. Panelleri kolaylıkla kişiselleştirilebilir.



GNOME3

Sorunsuz açılmasına rağmen Etkinlikler menüsü sorunlu olan masaüstü ortamı için çalışmaların sürdüğü belirtilmiş. Çözüm bulurlarsa Cinnamon'a da geçiş kolaylaşacaktır.



GNOME3 KLASİK

Normalinin aksine klasik arayüzü güzel ve hızlı çalışıyor ancak Ayarlar uygulaması çalışmıyor.



OPENBOX

sudo pisi install openbox tint2

komutu ile kurabilirsiniz. Tint2 panelli pencere yöneticisi çok hızlı ve bende sorunsuz çalışıyor.



RAZORQT

KDE'nin de kullandığı QT çalışma alanıyla çalışan ortam KDE'nin biraz değişik sürümü havasında. Küçük küçük pek çok soruna sahip.



Sorunlu masaüstlerin kurulum komutlarını eklemedim. Pisi Linux'un kat etmesi gereken çok uzun bir yolu olduğu açık. Ancak gelişmeler ümit verici.

1 yorum :